dijous, 17 de juny del 2010

Les TIC com a eina de treball i de comunicació


La segona part de la jornada, sota el títol, "les TIC com a eina de treball i de comunicació", consisteix en una taula d'experiències per tal de mostrar algunes accions que es poden dur a terme en el treball amb jovent.. 

El primer en exposar és Juan Martí, president del Consorci Xarxa Joves.net i regidor de Joventut del municipi valencià de Quart de Poblet. Martí, sota el títol Xarxa Joves.net. La cooperació intermunicipal i les TIC com a punt de trobada, explica les diverses formes de coordinació que han aconseguit al llarg de diversos anys entre varis municipis de l'àrea metropolitana de València. Segons Martí, la cooperació sempre ha estat present, si bé ara el treball en xarxa ens permet reconèixer les diverses formes de treballar, els diversos ritmes de treball de cadascú, de manera que els nivells de col·laboració són diferents. Les TIC sols són una eina més que, ben utilitzada, ens pot millorar l'eficàcia en la gestió, implementant metodologies participatives i cooperatives. El treball en xarxa ha passat de ser útil per a lagestió, a ser útil per a la comunicació dels joves. 

Per situar-ho en un context més concret, Juan Medina, cap del Servei de Joventut de Quart de Poblet, explica una campanya de sensibilització amb joves confictius que s'ha dut a terme i que ha donat uns bons fruits.


A continuació, ha estat el torn per presentar Ravalgames, un vídeojoc participatiu com a eina de treball educatiu, elaborat per l'Associació de Joves TEB, i presentat a càrrec d'Eva Lázaro i Noël González. Ravalgames és un vídeojoc contextualitzat en la Rambla del Raval de Barcelona, en base a persones reals del barri. Això ha possibilitat realitzar un treball comunitari amb joves, on aquests treballen en equip i en xarxa. De la mateixa manera, han participat persones adultes, involucrant-hi també a entitats del barri, comerciants i veïnat, a qui el jovent els explicava el projecte i els proposava si volien convertir la seva història de vida en un personatge del vídeojoc. Les TIC en aquest cas, doncs, són una eina i no finalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada