dijous, 17 de juny del 2010

Internet + Joventut= nova ciutadania digital

Internet + Joventut= nova ciutadania digital
Jordi Graells, expert en comunicació web, xarxes socials i gestió del coneixement a les organitzacions.

La primera conferència de la jornada posa de manifest l’impacte de les TIC en les organitzacions. Cal reflexionar sobre com innovem a partir de la barreja de models, i en aquest sentit comenta el cas de l’empresa Viena, com a exemple d’empresa que malgrat la crisi manté el model de beques i dotació de facilitats per a les persones treballadores.


D’altra banda, el foment de la multidimensió de les persones és també un nou factor aparegut recentment, com en el cas dels libdub, on es barreja la dimensió professional, lúdica i promocional. 
 

La col·laboració de serveis també és un dels elements clau. Avui en dia, per exemple, les eines 2.0 faciliten la proximitat a la realitat dels serveis públics, com hem vist en el cas de les incidències de RENFE. La solució és apostar per la transparència! I la col·laboració és la base per a construir aquesta societat.


La teoria dels 6 graus de relació entre qualsevol personea del món, ha estat superada gràcies a l'aparició de les xarxes socials. En la mesura que tinguem unes millors infraestructures, aquesta comunicació encara s'enfortirà més.

Per ser competitius com a societat hem de posar-nos d'acord en un sistema de valoras comartit vàlid, però també un sistema de col·laboració entre persones, ja que és en les persones on hi ha la capacitat d'accedir a la informació més immediata, la capacitat de fer coses diferents que aportin valors. Es tracta de compartir amb les alres persones la seva experiència vital, ja no cal buscar des de zero la informació sinó gestionar-la de manera compartida. Finalment, Graells assegura que l'escletxa digital no és una qüestió d'edat.

Una interessant conferència acompanyada d'una presentació i vídeos que ens han fet gaudir i alhora reflexionar sobre l'ús de les TIC i la nova ciutadania digital, convidant-nos a liderar aquesta xarxa en clau de node que conjuntament estem creant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada